Warning: Undefined array key "hidden" in /customers/b/d/f/srfs.se/httpd.www/wp-content/plugins/fusion-builder/shortcodes/fusion-gallery.php on line 743 Warning: Undefined array key "hidden" in /customers/b/d/f/srfs.se/httpd.www/wp-content/plugins/fusion-builder/shortcodes/fusion-gallery.php on line 743 Warning: Undefined array key "hidden" in /customers/b/d/f/srfs.se/httpd.www/wp-content/plugins/fusion-builder/shortcodes/fusion-gallery.php on line 743 Warning: Undefined array key "hidden" in /customers/b/d/f/srfs.se/httpd.www/wp-content/plugins/fusion-builder/shortcodes/fusion-gallery.php on line 743

“Det bästa ni har är er frihet”

Hur är det att vara ungdom i Vivalla? Vilka verktyg behöver föräldrar som har barn som snart är på väg ut i vuxenlivet? När Navigator besökte Örebro diskuterades föräldraskap och ungdomars utmaningar. De senaste två åren som projektet Navigator pågått har man flera gånger besökt Vivalla, en stadsdel åtta minuters bilresa från centralstation. Här bor ungefär 7000 personer. Under det här året har vi inlett ett samarbete med mammor i området, en föreläsningsserie med temat mammor och ungdomar.

Abdukadir Salad, Sociala insatsgruppen i Tensta

Mahdi Mohamud, ordförande för Afrikas Horn Kultur Center, öppnar mötet

Kvällens föreläsarevar Abdukadir Salad som är enhetschef för social insatsgruppen i södra Järva i Stockholm. Hans arbete går ut på att vägleda personer i åldrarna 20-29 som vill lämna en kriminell bakgrund. Trots att det är ett hårt jobb är Abdukadir glad att han kan bidra till en ljusare framtid för somaliska ungdomar. Det blir många och långa dagar, men tillfredsställande för själen.
– Jag brukar fråga ungdomarna: Vad är det bästa ni har? De svarar ofta saker, prylar. Men mitt svar är: frihet. Frihet är det bästa ni har! Om man hamnar i fängelse går ni miste om det.
Både ungdomar och föräldrar tampas med utmaningar. Men det är viktigt att inte tappa kommunikationen.
– Man måste odla förtroendet. Det är A och O om man ska ha en dialog, säger Abdukani Salad.

DELA PÅ

Prenumerera på våra brev

SRFS har idag mer än 50 lokalföreningar runt om i Sverige.