SRFS utvecklingsarbete i Somalia

SRFS hade samordnat en träffa med EU och handelsministern Ann Linde och riksdagsledamoten, Anders Österberg på SRFS kansli.

Syftet med mötet var att samtala kring SRFS utvecklingsarbete i Somalia och hur SRFS kan stärka diasporans roll i det arbete. Ministern Ann Linde tyckte att SRFS ambitioner är bra och vill stärka det arbetet efter valet.
SRFS styrelse och ministern diskuterade även den utveckling som sker i Östafrika med Etiopien i spetsen. Somaliska befolkningen är bosatta i hela regionen och SRFS kommer att bevaka den somaliska gruppen intressen. SRFS ser utmaningarna och får daglig informationen från bekanta och familj till förbundet medlemmar.

Minister fick signera SRFS gästbok. SRFS riktar också särskilt tack till Anders Österberg för samordning och närvaro.

DELA PÅ

Prenumerera på våra brev

SRFS har idag mer än 50 lokalföreningar runt om i Sverige.