SRFS på Järva politikerveckan.

Förbundet har under Järva veckan anordnat panelsamtal om Somalias utveckling och hur diasporan kan bidra. Bland paneldeltagarna var utrikes minister Margot Wallström, Abukar Omarsson och SRFS vice-ordförande Abdullahi Cadaani.

Panelsamtalen behandlade hur Sverige som nation kan bidra till utveckling samt svensk-somaliska diasporans roll i utvecklingsarbetet. SRFS har sedan många år medlemsföreningar som driver olika projekt i Somalia och till olika katastrofer gjort rikstäckande insamlingar för att hjälpa drabbade i Somalia. SRFS ständiga närvara i Somalias gör att förbundet har insikt i hur utvecklingsarbetet sköts i Somalia och vill bidra genom att ytterligare effektivisera pågående arbete som Sverige driver i Somalia.

DELA PÅ

Prenumerera på våra brev

SRFS har idag mer än 50 lokalföreningar runt om i Sverige.