Warning: Undefined array key "hidden" in /customers/b/d/f/srfs.se/httpd.www/wp-content/plugins/fusion-builder/shortcodes/fusion-gallery.php on line 743 Warning: Undefined array key "hidden" in /customers/b/d/f/srfs.se/httpd.www/wp-content/plugins/fusion-builder/shortcodes/fusion-gallery.php on line 743

Föreläsning om unga och droganvändning i Örebro

Lördagen den 13 maj samlades unga och vuxna i Vivallaskolans lokaler för att lyssna till familjerådgivaren Yahya Husseins föreläsning om kriminalitet och droger.
– Det är en minoritet som är kriminella. Men man behöver kunskap för att hjälpa dem i tid, sa han.
Omkring 30 personer samlades under en solig lördagseftermiddag i Vivallaskolan för att lyssna på  Yahya Husseins föreläsning med temat unga, droger och kriminalitet. Tidigare har Yahya engagerat sig i Fryshuset och gick sedan vidare och utbildade sig till polis. Idag jobbar han som familjerådgivare.

Mahdi Mohamud, ordförande Afrikas Horn Kultur Center i Örebro, öppnade mötet

Yahya är noga med att inte generalisera – majoriteten av ungdomarna är skötsamma.
– I ett område där det bor 300 familjer kanske två har problem. Ibland pekas familjer som har problem ut och isolerar sig från andra. Då är det svårt att
nå fram med hjälp.

Han tar också upp hur unga svensk-somalier ibland tampas med “dubbla identiteter”. Det blir en skillnad när ungdomarna är hemma med familjen och hur beter sig när de är ute med sina vänner.
– Ungdomarna har två olika identiteter, och då kan en identitetskris inträffa, säger han.
Många frågor från publiken ställdes, mycket kretsar runt hur socialtjänsten agerar och föräldraskap. Till exempel, vad innebär omhändertagande av barn?
Vidare berättade Yahya om hur ungdomarna kan börja använda droger i tidig ålder.
– Idag får man ofta tag i det via internet. Det är en farlig utveckling, där är det svårt att upptäcka, säger han.

Stort tack till AHKC och Hiiran i Örebro, och såklart alla ni som deltog i mötet!

DELA PÅ

Prenumerera på våra brev

SRFS har idag mer än 50 lokalföreningar runt om i Sverige.